Yogacentrum Tongeren

Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.
Event Series Event Series: Restoratieve Yoga

Restoratieve Yoga

26 januari @ 19:30 - 21:00

€20

de sessie van 26 januari is volzet, je kan inschrijven op de reservelijst of je alvast inschrijven voor één van de volgende sessies

Hoe ziet een sessie RY eruit?
In RY of Herstellende Yoga maken we gebruik van bolsters, kussens, blokken  en dekens om ons in verschillende passieve yogahoudingen te positioneren om zo tot een zeer diepe staat van loslaten, ontspannen en herbronnen te komen.
We starten eerst met een 20 minuten opwarming en zachte stretching van het lichaam om daarna, net zoals in andere yogavormen, af te wisselen tussen voorwaartse buigingen, achterwaartse buigingen, draaiingen, omgekeerde houdingen en integrerende houdingen. Iedere houding heeft zijn helende werking op lichaam en geest.
Wanneer we correct gepositioneerd en voldoende ondersteund zijn blijven we tussen de 4 en 10 minuten in de houding. We worden ondertussen begeleid door zachte aanwijzingen, suggesties, visualisaties en eenvoudige ademhalingstechnieken.
Een sessie duurt 90 minuten.

Voordelen van RY
Door de razend snelle wereld waarin we met z’n allen leven bevinden we ons, bewust of onbewust, te vaak en te lang in een verhoogde staat van alertheid en overprikkeling wat het niveau van cortisol in ons lichaam omhoog brengt.
Dit langdurig vertoeven in stress kan zorgen voor een hele resem aan ongemakken zoals slechter slapen, ons vaker vermoeid voelen, sneller ziek worden, hoofdpijn, rugpijn, maag-en darmklachten.
RY is een waardevolle aanvulling op de meer actievere yogavormen om werkelijk tot diep loslaten en herbronnen te komen. De voordelen van waarlijk diep ontspannen op fysiek en psychisch vlak zijn talrijk.

Voor wie?
Iedereen kan het doen die nood heeft aan rust en quali-tijd voor zichzelf, mensen met een actieve, sportieve of drukke levensstijl die een tegengewicht zoeken, zwangere vrouwen, herstellende na de zwangerschap maar ook mensen met een chronische ziekte, mensen die herstellend zijn van ziekte, bij burn-out, menopauzale klachten, …
De groep wordt klein gehouden waardoor er voldoende persoonlijke aandacht kan geschonken worden om de juiste persoonlijke houding te vinden voor iedere deelnemer.

Details

Datum:
26 januari
Tijd:
19:30 - 21:00
Series:
Kost:
€20

Organisator

Yogacentrum Tongeren
Telefoon
+32476381222
E-mail
info@yogatongeren.be

Locatie

Yogacentrum Tongeren
Sint-Truidersteenweg 198
Tongeren, 3700 Belgium
+ Google Maps

Inschrijvingen zijn afgesloten